ADRESA

Miloša Obilića 37, Banja Luka 78000


Otvoreni smo

PON - SUB: 6h - 23h NED: 6h - 18h

mobile logo

O nama

Uslužno i ljubazno osoblje čiji je glavni zadatak
da ispune sve vaše želje učiniće da posjeta
vinskom baru "Provence" bude istinsko zadovoljstvo.

Istorijat

Laganom šetnjom od centra grada, pored Kastela, preko gradskog mosta, deset minuta i stiže se do nekadašnjeg Mejdana, danas Obilićeva. Za vrijeme Otomanske imperije bio je to prostor za vojne vježbe, danas urbano gradsko naselje. U srcu ovog djela Banjaluke, ulici Miloša Obilića, nalazi se vinski bar koji u gradu na Vrbasu od 2007. godine širi duh jugoistčne Francuske.

Vinski bar “Provence” u svom poetičnom i nostalgijom obojenom ambijentu prenio je duh romantične južnoistočne francuske pokrajine Provansa, bivše rimske provincije koja je danas dio regiona Provansa-Alpe-Azurna obala, što ovo mjesto čini izuzetno privlačnim za posjetioce.

Enterijer bara je interesantan art spoj rustičnih i modernih elemenata, čemu posebnu čar daje ručno rađen namještaj i opuštajuće svjetlo dizajniranih lampi. Za svoj šarmantan izgled vinski bar “Provence” dobio je i zavidnu nagradu “Grimizna kugla” koju dodjeljuje web magazin Enterijer.ba, čime je svrstan u red najljepše uređenih lokala u Bosni i Hercegovini.

Prijatnijoj atmosferi i užitku boravka u Provansi doprinosi i bogata vinska karta sa preko stotinu vrsta kvalitetnih domaćih i uvoznih vina. S obzirom na to da je vino uvijek izdvajano i doživljavano na poseban način za razliku od drugih pića, vinski bar “Provence” u sklopu promocija vina svakog mjeseca gostima pruža mogućnost da nagrade svoje nepce i degustiraju vječno piće bogova. Uz zvuk tamburica tamburaškog orkestra Stari fijaker i čašu rujnog vina dobro raspoloženje je zagarantovano. Ono što upotpunuje čaroliju ovog mjesta, posebno u danima ljeta jeste bašta opremljena kao sa slika impresionista gdje su dominantni motivi kovani stolovi, stolice i fontana.

Uslužno i ljubazno osoblje čiji je glavni zadatak da ispune sve vaše želje učiniće da posjeta vinskom baru “Provence” bude istinsko zadovoljstvo.

Kuhinja

Pored tradicionalnih ovdje se služe i moderna jela po uzoru na brojne francuske restorane. O kulinarskim sposobnostima najviše govore nagrade kuvara iz „Provence“.

“Šef kuvarskog tima Boris Krečar samo u 2018. godini na „Gastrofestu“ na Kranjskoj Gori osvojio je dvije medalje, na Gastro kupu u Novom Sadu 4 zlatne medalje, kao i dvije medalje na Gastro festu u Sarajevu. Tik uz njega u kuhinji je i Danilo Pilipović, po mnogima, najperspektivniji mladi kuvar s naših prostora. Njegova jela osvojila su region, a kreacije i inovacije u našem baru, samo su kruna svega.

Smještaj

Provansa posjeduje  kapacitet od 5 luksuzno opremljenih soba. Naše Deluxe sobe nude elegantan i prostran smještaj.  Udobni Queen size kreveti učiniće Vaš boravak udobnim, bilo da odsjedate poslovno ili je posjeta Banjaluci čisto turističkog karaktera. Osvježite se u dobro opremljenoj udobnosti sa  pamučnim talijanskim tkanim ručnicima, plišanim ogrtačima i  kupaonicama  sa velikim tušem.

Uživajte u našim uslugama jer sve Vam je na dohvat ruke kao sto su  osvježenje u mini baru i  room service. Sve sobe imaju sopstveno grijanje, klimatizovane su i posjeduju kablovsku televiziju visoke definicije, otvorenu wi fi konekciju, besplatan parking isključivo za naše goste, pomoćni ležaj i krevetac za bebu na upit. Prostrane terase nude poseban doživljaj i privatnost.Susretljivo osoblje je naš  glavni adut i doprinos da se usluga dostavi na najvišem mogućem nivou.

image