mobile logo

O nama

Uslužno i ljubazno osoblje čiji je glavni zadatak
da ispune sve vaše želje učiniće da posjeta
vinskom baru "Provence" bude istinsko zadovoljstvo.

Istorijat

Vinski bar “Provence” nudi deluxe smještaj u Banja Luci na samo 3km od centra grada. Laganom šetnjom od centra grada, pored Kastela, preko gradskog mosta, deset minuta i stiže se do nekadašnjeg Mejdana, danas Obilićeva. Za vrijeme Otomanske imperije bio je to prostor za vojne vježbe, danas urbano gradsko naselje. U srcu ovog djela Banjaluke, ulici Miloša Obilića, nalazi se vinski bar koji u gradu na Vrbasu od 2007. godine širi duh jugoistčne Francuske.

Vinski bar “Provence” u svom poetičnom i nostalgijom obojenom ambijentu prenio je duh romantične južnoistočne francuske pokrajine Provansa, bivše rimske provincije koja je danas dio regiona Provansa-Alpe-Azurna obala, što ovo mjesto čini izuzetno privlačnim za posjetioce.

Enterijer bara je interesantan art spoj rustičnih i modernih elemenata, čemu posebnu čar daje ručno rađen namještaj i opuštajuće svjetlo dizajniranih lampi. Za svoj šarmantan izgled vinski bar “Provence” dobio je i zavidnu nagradu “Grimizna kugla” koju dodjeljuje web magazin Enterijer.ba, čime je svrstan u red najljepše uređenih lokala u Bosni i Hercegovini.

Prijatnijoj atmosferi i užitku boravka u Provansi doprinosi i bogata vinska karta sa preko stotinu vrsta kvalitetnih domaćih i uvoznih vina. S obzirom na to da je vino uvijek izdvajano i doživljavano na poseban način za razliku od drugih pića, vinski bar “Provence” u sklopu promocija vina svakog mjeseca gostima pruža mogućnost da nagrade svoje nepce i degustiraju vječno piće bogova. Uz zvuk tamburica tamburaškog orkestra Stari fijaker i čašu rujnog vina dobro raspoloženje je zagarantovano. Ono što upotpunuje čaroliju ovog mjesta, posebno u danima ljeta jeste bašta opremljena kao sa slika impresionista gdje su dominantni motivi kovani stolovi, stolice i fontana.

Uslužno i ljubazno osoblje čiji je glavni zadatak da ispune sve vaše želje učiniće da posjeta vinskom baru “Provence” bude istinsko zadovoljstvo.

Kuhinja

Pored tradicionalnih ovdje se služe i moderna jela po uzoru na brojne francuske restorane. O kulinarskim sposobnostima najviše govore nagrade kuvara iz „Provence“.

“Šef kuvarskog tima Boris Krečar samo u 2018. godini na „Gastrofestu“ na Kranjskoj Gori osvojio je dvije medalje, na Gastro kupu u Novom Sadu 4 zlatne medalje, kao i dvije medalje na Gastro festu u Sarajevu. Tik uz njega u kuhinji je i Danilo Pilipović, po mnogima, najperspektivniji mladi kuvar s naših prostora. Njegova jela osvojila su region, a kreacije i inovacije u našem baru, samo su kruna svega.

Smještaj

Provansa posjeduje  kapacitet od 5 luksuzno opremljenih soba. Naš Deluxe smještaj u Banja Luci nudi elegantane i prostrane  sobe.  Udobni Queen size kreveti učiniće Vaš boravak udobnim, bilo da odsjedate poslovno ili je posjeta Banjaluci čisto turističkog karaktera. Osvježite se u dobro opremljenoj udobnosti sa  pamučnim talijanskim tkanim ručnicima, plišanim ogrtačima i  kupaonicama  sa velikim tušem.

Uživajte u našim uslugama jer sve Vam je na dohvat ruke kao sto su  osvježenje u mini baru i  room service. Sve sobe imaju sopstveno grijanje, klimatizovane su i posjeduju kablovsku televiziju visoke definicije, otvorenu wi fi konekciju, besplatan parking isključivo za naše goste, pomoćni ležaj i krevetac za bebu na upit. Prostrane terase nude poseban doživljaj i privatnost. Susretljivo osoblje je naš  glavni adut i doprinos da se usluga dostavi na najvišem mogućem nivou.

image